mandag den 20. oktober 2008

Kultur på flere måder

Ja, - mandagen blev brugt i bio i selskab med de skønneste unger og en bette robot.

Tirsdag måtte vi absolut i 'genbrug'. Jeg ved simpelthen ikke hvad mine unger har med genbrug, men de elsker simpelthen at snuse rundt og undersøge tingene i en genbrugsforretning. Måske er de arveligt belastet, for både deres far og jeg er til gamle møbler og dingenoter.

Onsdag var absolut hviledag i det lille hjem. Der blev ryddet op og gjort rent på værelserne. Det holdt hårdt, men det blev gjort. Der skulle vaskes tøj, så vi ikke blev for meget bagefter på den konto.

Torsdag tog jeg ungerne med til Koldinghus. Der i øjeblikket har en udstilling om Chr. d. 4. Vi var i tårnet og fangekælderen, hvor 'fangevogteren' nær havde skræmt livet af ungerne. Men de fik så en god historie til gengæld. I riddersalen og så på sølvtøj. Forunderligt nok, var udstillingen om sølvtøj noget der fangede alle tre unger. De sad med måben og så på filmen om et fad tilblivelse. De beundrede de mange dragter, som et entusiastisk folk fik levendegjort. Der blev diskuteret det praktiske i de lange kjoler. Tulle mente nu det var upraktisk og Anders synes det var ret anvendelig, for så skulle de ikke feje så meget. Vi blev 'antastet' af gendarmer på slotspladsen, men det gjorde nu ungerne noget nervøse og vi fik lov at slippe for gabestokken, der ellers lige stod parat til 'offentlig afstraffelse'. De var mættet af indtryk da vi tog derfra.

Fredag tog vi til Søren Wellings landsby. Virkelig et besøg værd. Der var dingenoter og dippedutter man ikke troede muligt. Der var kun ting fra før 1970 og intet nyere. Der var et hav af ting og sager, som man end ikke kunne regne anvendelsen ud på. Der var bruse-spand der skulle hænge i solen, der var is-sav til at lave hul i isen før vinterfiskeri, der var madam blå, der var skærslippers vogn og tøj og nok nær en million andre ting. Han har samlet og samlet og samlet i en menneskealder og har frembragt den mest fantastiske landsby. Selv om vi kiggede og kiggede i næsten to timer, gik vi derfra med følelsen af IKKE at have set nær halvdelen endnu... der må blive en anden gang ...
En fantastisk efterårsferie, der gerne måtte have varet en uge mere ;o)

Ingen kommentarer: