tirsdag den 3. november 2009

Lille klaus og store klaus

Det blev vist nok til 'store klaus' i aften. Altså klaus som i klaustrofobi.

Da jeg arriverede til Kolding Sygehus, vurderede sygeplejersken mig til at jeg godt kunne scannes i en lukket scanner. Altså i et rør, hvor man på en slæde (briks) bliver kørt ind og scannet...

Nu er jeg jo ikke nogen 'lillepige' og allerede på vej ind i scanneren, rammer siden mine arme, og klaustrofobien slår ud i lys lue. Jeg var ellers sikker på at jeg ikke led synderligt af den slags. Jeg nærmest råber til hende, at jeg skal ud igen, og hun kører mig hurtigt ud af scanneren igen...

Heldigvis har Kolding sygehus også en åben scanner, som den på billedet. Så jeg hankede op i alle mine egendele og på bare fusser over på den anden side af gangen, for at blive scannet i sådan en.

Jeg må sige, at pulsen ikke rigtig havde lagt sig, efter første forsøg, men jeg hoppede, nååårhh ja - det er måske så meget sagt - men kravlede da på briksen igen. For det første skulle jeg scannes 'omvendt' så jeg kom ind med benene først. Og det hjalp en del på 'klaus'... så nu var det kun 'lille klaus'. Og for det andet, så var der en 'bøjle' over mig, så jeg vidste at maskineriet ikke kom tættere på end bøjlen. Og så fik jeg udleveret en 'panikknap' som jeg kunne benytte, hvis jeg panikkede fuldstændig. Det gik.... med hiv og sving... og en masse god musik i ørerne.

MR-skanneren er opbygget omkring en stor magnet. Ved billeddannelsen anvendes radiobølger og antenner. Signalet der modtages fra kroppen omregnes i en stor computer til meget detaljerede billeder. Og så larmer maskinen som et andet luftbor.

8 dage, så er der besked hos dem, der henviste mig. Jeg glæder mig til at høre hvad dommen er.... :o)

Ha' en fornøjelig aften.

Ingen kommentarer: