mandag den 25. februar 2013

Freegan wannabee

Hvad i himlens navn har konen nu gang i, tænker I nok....

Og ikke sært... men det er nu ikke så langt fra min nuværende tankegang. Måske er jeg allerede en semi-freeganer :o)

Hvad er en 'freegan' ? Det er én (eller flere) der ikke ønsker at deltage i forbrugersamfundet. Altså, der ikke går ind og køber en ny dims, fordi han/hun ikke har brug for den (prestige), eller fordi der er kommet en ny og smartere på markedet....

Hvis man googler 'Freegan'. Kommer der en del op med dumpster diving ( skraldespandsdykning ), som også er en del af Freegan livsstilen. Det samme er 'guerilla gardning', hvor man dyrker grøntsager i små jordpletter i storbyerne, fx. parker, rundkørsler og steder hvor der er en smule bar jord. En del byer har også såkaldte 'Freezones', hvor man kan bytte ting eller tjenester. Dvs. en reol er stillet op, så man kan lægge sit overskud og andre med underskud kan hente.

En 'hårdkogt' Freegan, forbruger overhovedet ikke.  Spiser og ejer hvad andre smider ud, lever som 'bz'er', altså uden lejemål og husleje. Har tøj, andre ikke ønsker. Forbruger fx. heller ikke strøm til at tilberede mad. Er ikke med på 'nettet' af forbrug.

Så hårdkogt bliver jeg så aldrig. MEN... synes at vi gør for lidt mod overforbruget. Det er da tosset, et en enlig, kun kan købe en hvidkål på 2 kg, istedet for de små hvidkål, man også kan dyrke. Det er fjollet at man skal købe en ny skål, selv om den gamle jo rent faktisk virker. Og ikke mindst, at vi ikke deles mere om ting, end vi gør.

Bl.a. er der en dansk bevægelse igang, der hedder 'Stop spild af mad'. Mange mennesker smider lige så meget mad ud, som de spiser. Det vil sige, det mad der bliver produceret, kunne brødføde dobbelt så mange. Så behøver der vel egentlig ikke være sult i verdenen. Hvis du vil læse mere så klik her

Er du god til engelsk, kan du snuse lige her

Der dukker sikkert også mere op på siden her....

2 kommentarer:

Landbohaven sagde ...

Hej Jane.
Helt enig.
Ha´ en god dag.
M.v.h. Aase.

Jane sagde ...

I lige måde. Og hils i baggrunden. Ønsk god bedring fra mig :o)
Vi snakkes.
Knus Jane