mandag den 27. juni 2011

Udflugt med kolonihaveforeningen - 7

Efter haven i Vostrup, gik turen over Sdr. Omme og til Egtved. Fra Egtved, gennem det smukke Randbøldal og til Bindeballe. Hvor vi skulle se Bindeballe Gl. Købmandsgård....

Det var virkelig kræs for øjnene... der var gammel overalt....lige noget for mig ;o)Flere af de gråhårede 'knægte' vi havde med, faldt i svime over benzinstanderne, som var et levn fra dengang man skulle pumpe sin knallertbenzin op selv.... eller måske var man så heldig, at man boede i en by, hvor købmanden kom susende og gjorde det for en, når man skulle have 4 liter til 3 kr. :o)

Det var tider dengang ...De smukke gamle benzindunke og oliekander var samlet udenfor indgangen...Madam blå og de andre blå køkkenting pryder vinduet til købmandsforretningen. I vinduet ligger også et par opskrifter, der viser hvordan man spiste dengang. Der var opskriften på tvebaksbudding, smækvælling og brødbudding. Opskrifterne lægger jeg ud herinde en af dagene...I gårdhaven fik vi kaffe... der var en utrolig hyggelig stemning...Vi kunne sidde og beundre kornloftet over gården, samt alle de gamle emaljeskilte, der pryder væggene...En gammel budcykel havde også fundet vej....Kæresten står og beundrer de gamle værktøjer, der var udstillet på væggen. Godt man er lidt mere fremskredet i udviklingen i dag ;o)

Ingen kommentarer: