Der er spanske / portugisisk pølse i fadet... eller rettere det bliver til engang senere på dagen....
Det er Chorizo pølser jeg taler om... stærke og krydderede...
Vi har modificeret opskriften lidt. For det første ville vi ikke have grove pølser, så alt vores kød er hakket.... og for det andet kunne vi ikke nogle steder opdrive sandeltræ...
Jow, nettet havde naturligvis så vi kunne købe der, men ikke til vores pengepung, så det har vi undladt... :)
På billedet mangler de 2 dl. rødvin og mælkesyrekulturen, så er vi klar....
Ellers glæder vi os til at se om det kan lade sig gøre at tørre nogle af pølserne ude på denne årstid..
Her er opskriften vi følger. Det er såmen Camilla Plums fra udsendelserne på dr2. Du kan selv se flere opskrifter her
Chorizo
2,25 kg. Hakket svinekød af bov
150 g. Svinespæk
1,2 kg. Reelt svinekød halvdelen i store tern og halvdelen i fine tern, håndhakkes !
1 kg. Svinespæk i fine tern, håndhakkes
35 g. Tørret ancho-chili (mild chili)
25 g. tørret cascabel (Mellemstærk chili - ca. 70.000 sco.)
3 spsk. Røget stærk paprika (3x15ml.)
8 spsk. Alm. Paprika
1 spsk. Fennikelfrø
100 g. Groft salt
100 g. rørsukker
3 hele hvidløg
4 spsk. Sandeltræ
2 dl. Rødvin
Evt 2 spsk mælkesyrekultur
100 g rørsukker
Bland alle krydderierne sammen. Kør kød og krydderier gennem kødhakkemaskinen, eller køb evt farskødet hakket, så det bare skal røres sammen med krydderier og kød og spæktern.
Farsen skal røres rigtig sej sammen med krydderblandingen. Tilsæt kød- og flæsketern, steg en prøvedele på panden og juster evt krydringen. Kom i tarm.
Pølserne skal drejes af til små pølser undervejs. Kan steges som de er, koges med i enhver sydeuropæisk ret med bønner, linser, grøntsager osv, eller hænges op til tørre et tørt og luftigt sted. Hvis de skal tørres, skal de tilsættes 2 spsk. mælkesyrekultur, og 100 g ekstra sukker.
Dette her er en stor portion, pølserne holder sig fremragende i fryseren i op til et halvt år.
Tarme kan købes hos slagteren, specielt hvis man bestiller dem i forvejen.
2 kommentarer:
Lyder spændende.
Hvor længe skal pølserne hænge, for at tørre?
Håber du skriver om projektet lykkes :-)
Mange hilsner
Vivik
Jeg ved faktisk ikke helt hvor længe de skal hænge.... et par måneder vil jeg tro...
Og jeg skal nok vise 'vidunderne' frem når de er tørret nok :)
Send en kommentar